NLP ve Aşk

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Beni hayata bağlayan tek şey işe olan aşkımdırNLP ve Aşk

Linguistik açıdan bakıldığında aşk kelimesi bir nominalizasyon. Herkes  zihninde farklı bir sonuç ortaya çıkaracaktır . Etimolojik açıdn bakıldığında ise sarılmak, sarmaşmak, dolanmak anlamında bir kelime olduğunu görebiliriz.

Beklentisizce sunulan ve istenen sevgi diyebileceğimiz aşk, zihinsel süreçlerde de önemli bir etkiye sahiptir. Aşık olan kişi başka bir şey düşünemez hale gelir. Sadece sevdiği ne ise, onu düşünür onu konuşur ve onunla olmak ister. Bazen cinselliği içerebilidği gibi, cinselliğin hiç hissedilmediği durumlarda bile aşk ortaya çıkabilir.

Aşk bir insana duyulabileceği gibi, doğaya, bir futbol takımına, tanrıya ve daha bir çok şeye karşı da hissedilebilir. Kimi paraya, kimi güce, kimi insanları yönetmeye, bir başkası ise tarihte iz bırakmaya aşık olabilir. Sanata, spora, şiire duyulan aşklar bile olabilir.

Kişi aşık olduğu durumdan veya kişiden başka bir şey düşünemez hale gelecektir. Böylece aşık olduğu şey dışında bir dünyanın var olduğu aklına bile gelmeye cek, başka hiçbir şeyin önemi kalmayacaktır. Sadece o vardır, onun dünyasında, ve onun her anında.

Steve Jobs Stanford konuşmasında " Beni hayata bağlayan tek şey işe olan aşkımdır" demişti. Çok başarılı oldu, dünyayı değiştirdi ama kendisinde varolan sorunları farkedemedi. Steve Jobs Stanford Konuşması Hazin Öyküsü (NLP Yorumu)

NLP Teknikleri ve Bilgileri

NLP teknikleri açısından bakıldığında ise durum biraz daha farklılık gösterebilir. Zira bir kişinin böyle bir aşk yaşayabilmesi için, kendinde kimlik seviyesinde değersizlik hissedip, bu değersizliği aşkı ile doldurmak istemesidir. Bunun tbii ki yanlış olduğunu söyleyebilmek mümkün değil. Ancak herhengi bir şey kişiden önemli hale geliyorsa sorun yaşaması da kaçınılmaz olacaktır.

Değersizliği yaratan nedenlerin bulunması ile aşk sevgiye, eğer karşılık buluyorsa karşılıklı sevgiye dönüşebildiğinde, kişiyi bağımlılıktan kurtardığı gibi, kaynaklarını kullanmasını da sağlayacaktır. Hayat karanlık olmaktan aydınlıa geçecektir.

Bu anlamda aşk kendi sorunlarından kısa veya uzun bir müddet kaçmayı sağlayabilir ancak zamanı geldiğinde bu durumun nereden kaynaklandığı ile yüzleşecektir. O zaman ise çok geç olabilir ve keşke demek bir yetmeyecektir.

NLP ve Değişim Mesajı

Gözünüz ondan başka şey göremez hale gelmişse, sürekli aynı şeyleri düşünüyorsanız, değişim mesajı size ulaşmış demektir. Bu değişim mesajını alıp önce kendinizi, sonrada insanları, en sonunda size mutluluk veren ve sizin mutlu edebileceğiniz, insanı, bulmanız ve onunla iyi hissettiğiniz duygularınızı sevgi ile paylaşmanız yararlı olabilir.

Değişim nesajı geldiğinde, kendi kararlarınız ile değişmeye başlamanız dileğiyle.

Cengiz Eren

NLP Uzmanı ve Eğitmeni

http://www.erenlp.com

İlgili Linkler 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

TOP