NLP ve Cinsellik

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

NLP ve CinsellikNLP ve Cinsellik

Cinsellik insan hayatının en önemli ve en karmaşık alanlarından biri. Bahsedilmesi gereken en önemli nokta: İnsan hayatında yaşanan zihinsel düreçlere ait sorunlar en kolay şekilde cinsellik yaşanırken ortaya çıkacaktır.

Cinsellikteki sorunların çözülmesi zihinsel süreçlerde ortaya çıkan karışıklıkların ortada kaldırılması ile mümkün olabilmektedir. Cinsellik yaşanırken kişi en kırılgan durumda sayılabilir. Bu kırılgan durumda yapılacak yanlış bir hareket kişinin geçmişte yaşadığı tecrübelere ait zihinsel kapakları açabilir, bu tecrübelere ait duygular yüzeye taşınabilir ve cinsel iletişim bir anda bitebilir.

Cinsellik konusu toplumsal aıdan kapatılan bir içerik olduğundan kişiler bu konu üzerinde fazla konuşamamakta ve konu kapalı kalmaya devam etmektedir. Bu şekilde kadınlar ve erkekler doyumlu birliktelikler yaşayamamaktadır. 

Cinsel Taciz

Cinselliği bozucu etkiler arasında en önemli konu çocukların yaşadığı cinsel tacizlerdir diyebiliriz. Özellikle çocuk cinsel tacizleri, daha sonra çocuklar büyüdüklerinde cinsel hayatlarını etkileyecektir.  Bir çocuğa yapılabilecek en büyük kötülük küçük yaşta cinselliğinin uyandırılmasıdır.  

Mastürbasyon

Küçük yaşta mastürbasyon yapmaya başlayan ve bunu yoğun olarak uygulayan çocuklar da büyüdüklerinde doğal cinselliği yaşamakta zorlanabilirler. Kadınlarda orgazm olmamak ya da kendine dokunarak orgazm olmak sorun yaratacaktır. Erkeklerde de erken boşalma veya hiç boşalamama veya kendine dokunarak orgazm olmak benzer bir sonuçtur. Orgazm sonrası gözyaşı dökülmesi de cinsellikte görülebilen bir durum olabilir.

Zihinsel süreçlerin öğrenilmesi ve yaşanan kötü tecrübelere ait duyguların etkilerinin ortadan kaldırılması ve öğrenme süreçleri ile kişinin yeniden cinselliği doyumlu olarak yaşaması mümkün olabilmektedir.

Adrenalin

Normal koşullarda uyarılamayan uyarılabilmek için adrenalin hormonuna ihtiyaç duyduklarında, ortaya çıkan sonuç çok farklı olacaktır. Kadının madde olarak görülmesi, yukarıda ifade edildiği gibi aşırı mastürbasyon da cinsellikte duygusal birliktelik yerine, mekanik bir süreci ortaya çıkardığı için iki taraf açısındanda gerginliğin yaşandığı ve daha sonrasında isteğin azaldığı durumları ortaya çıkaracaktır. Kişi fazla içki içeek

NLP

NLP duyular, duygular, kullanılan dil ve davranışlar arasındaki bağlantıları inceler. Cinsellikte ise yoğun olarak dokunma, koku, ve tat duyuları kullanıldığı için ve özellikle koku ve tat duyularımız ise duyguları kolaylıkla etkilediği çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu duyuların nasıl kullanılacağı NLP bilgileri ile kolaylıkla öğrenilebilir. 

NLP teknikleri ve bilgileri kullanılarak yukarıda anlatılan sorunların kolaylıkla aşılabileceği söylenebilir. Ayrıca cinsellik yaşanırken de NLP teknikleri kullanılabilir. Böylece kişilerin cinsel paylaşımları iki tarafı için de doyumlu hale gelebilecektir.

Bu konudaki detaylı bilgileri öğrenmek hem değişim sürecinizi, hem hayatınızı yönetmenizi kolaylaştıracak ve kaynaklarınıza uygun sonuçları da ortaya çıkaracaktır.

Cengiz Eren

NLP Uzmanı ve Eğitmeni

http://www.erenlp.com

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

TOP