NLP ve Reiki R2

Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

NLP Reiki Cengiz ErenNLP ve Reiki

Reiki veya R2. NLP tekniklerinin kullanıldığı modellerden biridir. Uygulayıcı kişiye dokunarak ya da dokunmadan enerji aktardığını söyleyerek kişinin hissettiği duyguları değiştirmeye çalışacaktır. 

Bu teknikte yumuşak hipnoz diyebileceğimiz bir teknik kullanıldığı söyleynebilir. Sözel olarak yapılan yönledirme, kişinin söylenen önermeleri (suggestion) yerine getirmeye çalışması ve yerine getirdiğini hissetmesidir. Şimdi kendini rahatça bırak, gözlerini kapat ve sana aktaracağım enerjiyi hissetmeye başla gibi bir komutla başlayan süreç sorgulama ile devam eder. Hissediyor musun? Evet hissediyorum cevabı alındığı andahipnoz süreci başlamış olacaktır.

İnsan zihni içine aktarılan veya öğretilen programları kullanabilecek özelliği sahiptir. Yapılan önermeler enerjiyi alıyor ve sana aktarıyorum şeklinde hipnoza aşt bir veri sayılabilir. Öncesinde kişinin kendisini rahat bırakması ve gözlerini kapatması istenecektir. Daha sonra kişi bunu tek başına da hissedebildiğinde kendisini iyi hissettiğini düşünecektir. Ancak yaşanan tecrübelerde, özellikle kriz anlarında bu işlemin bir faydası olmadığı görülebilir.

Secret Kitabı

İnsan vücudunda hem enerji ve hem de manyetik alan bulunmaktadır.  Ancak enerjinin evrenden alındığını ve aktarıldığını söylemek, bunu söyleyen kişinin inançları ile ilgilidir. Secret kitabında da evren kelimesi çok sık kullanılmaktadır.  Ancak kitapta evren yerine tanrı, par yerine sevap koyduğunuzda Secret kitabının bir İncil uyarlaması olduğu grülebilir.

Mürit Mürşit

Ayrıca uygulayıcı ile uygulanan kişi arasında bir müddet sonra  mürit mürşit ilişkisi kurulmakta ve bu noktadan itibaren iletişim farklı boyuta çıkmaktadır. Uygulanan kişide ortaya çıkan bağımlılık süreçleri ise, daha sonra bir çok tehlikeyi, tehlike olmasa bile bağımlığı ortaya çıkarabilir. Melekler konusunda çalışan bir kişinin daha sonra yaşadığı durum gözardı edilmemelidir.

Reiki de NLP tekniklerinin kullanıldığı bir alandır. Bu yüzden Reiki masterları NLP konusunda bilgi almak isteyen danışanlarını engellemeye çalışabilirler. Zira NLP bilgilerini öğrenen kullanıcı master için sorun yaratabilir ve söz dinlemez hale gelebilir.

NLP  zihinsel süreçler ile bilgiler öğrenildiğinde, hem kişinin kendisini koruması sağlanabilir ve hem de kişinin kendi hayatını başkalarının yönetmesi de engellenebilir.

Cengiz Eren 

NLP Uzmanı ve Eğitmeni

http://www.erenlp.com

İlgili yazılar: 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

TOP