Uyku Uykusuzluk Çok Uyumak bir NLP yorumu

Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Uyku ve UykusuzlukUyku, Yatak ve NLP Bilgileri

İnsan hayatında hareket ne kadar önemliyse, dinlenmek ve uyumak da o kadar önemli. Rahat bir yatak, sessiz, serin ve karanlık bir ortam dinlenmeyi sağlayan uykunun uyunabilmesini sağlar.

Uyuyabilmek, ama nasıl?

İnsan hayatında yaşanan zihinsel süreçlerdeki sorunların en kolay görünebildiği yer yatak. Yatakta sorun yaşıyorsanız, değişim zamanının geldiğini bilmelisiniz. Yatakta yaşanan sorunlar ki, -buna yatay sorunlar diyebiliriz- iki noktada kendini gösterecektir. Uyku ve Cinsellik.

Yatay Bir Eylem

Uyumak yatay bir eylem modelidir. Uyuyabilen varlıkların hepsi yatma eylemi dediğimiz eylemi gerçekleştirirler. Bu eylemde ayaklar ve eller serbest kalın ve vücut en yere en çok temas eden yapıdadır. Böylece adeleler rahatlar ve dinlenme sürecine girilir. Kedilerde, köpeklerde, fillerde zürafalarda ve insanlarda böyledir. Yatarak uyur insan ve vücut bu sırada kendini dinlenmeye çeker. Adeleler üzerinde hiçbir yük yoktur. İşte bu sırada beyin farklı bir çalışma hızına geçer.

İyi bir uykunun insana sağladığı çok önemli yararlar var. Dinlenmeyi sağlar, immün sistemini güçlendirir, yaratıcılığı arttırır, rahatlamayı sağlar, duyu organları vasıtası ile beyne aktarılan bilgilerin yeninden düzenlenmesini sağlar ve daha fazlası.

NREM (non-rapid eye movement) REM (rapid Eye movement)

Uykuda ise, NREM ve REM dediğimiz uyku derinliği yaşanır. NREM den REM uykusuna geçemeyen kişiler gerçekten dinlenmiş olmayacaklardır. Bir sum damlamasına, saat tıkırtısına, dışarıdaki sese hemen uyanan insanlarda NREM seviyesi devam ediyor demektir. Stresli ve gerginken uyku uyumak bile zorlaşacaktır. REM uykusu kişinin dinlenmesini sağladığı gibi, zihinsel süreçlere ve yaratıcılığa da katkıda bulunur.

Uykusuzluk, İnsomnia'ya tutulan kişilerin çok uzun yaşamayacakları bilinmelidir. Birkaç gün bilgisayarın başından kalkmadan oyun oynayıp hayatını kaybedenler olduğunu da biliyoruz.

Temiz Bir Zihin

Düzenli uyku uyuyabilmek için önemli noktalardan biri zihnin temiz olmasıdır. Bugün geldiğimiz noktada sadece yaşadıklarımız değil, kullandığımız araçlarda uykuyusuzluğa katkıda bulunacaktır. . Televizyon, telefon ve bilgisayarlar ve led ışıklar vasıtası ile gözümüze giren mavi ışık uyumamızı zorlaştıracaktır. Aynı şekilde yazılı mesajlaşma da uyku uyumaya ket vurabilir. Yazıklarınız ve okuduklarınızı düşündüğünüzde, zihinsel süreç, mesajlaşma bitse bile zihninizde devam edecektir.

Rüyalar o gün veya daha önceki günlerde aktarılan bilgilerin sonucunda ortaya çıkar. Halledemediğimiz sorunları, durumları veya insanları rüyamızda görebiliriz. Rüya analizlerinin bir anlamı olmadığı artık bilinmektedir.

Uyku aynı zamanda zihne aktarılan çoğu önemsiz olan ve duyu organlarından aktarılan bilgilerin temizliğini de sağlamaktadır, günlük olarak.

Yediğimiz yemekler hatta içtiğimiz su bile uykuyu etkileyebilecektir. Uykudan yaklaşık 4-5 saat önce yemek yenmesi, 2 saat önce su içilmemesi aynı şekilde televizyon bilgisayar ve telefonun kapatılması yararlı olacaktır. Uykunun gece uyanışları ile bölünmesi de dinlenmeyi engelleyebilir.

Yapılan araştırmalar insanın 7 saat civarında kesiksiz olarak uyku uyuması, vücut sağlığını koruyabilmesi ve dinlenmesi sonucunu ortaya çıkarmaktadır. Bu süreden daha az uyku uyuyorsanız, dinlenemediğinizi, immün sistemin zayıflayacağını, yaratıcılığı kullanmanızın zorlaşacağını görebilirsiniz. Ameliyatlarda ve hastalıklarda bile iyi uyuyan insanların daha çabuk iyileştiği bilinmektedir.

NLP ve Uyku

NLP Neuro Linguistik Programlama, duyular, duygular, kullanılan dil ve davranışlar arasındaki bağlantıları gösteren teknikler bütünüdür. Sistemin nasıl çalıştığını farkedip, değişimi sağlamak ve bu yolla kişinin kendi kararları ile hayatını yönetmesini ortaya çıkmasını sağlayan, NLP bilgilerinin bu anlamda öğrenilmesi yararlı olacaktır. Uyku sorununuz varsa bizi arayabilirsiniz.

Rahatça uyuyamıyor veya uyanamıyorsanız, yatakta uzun süre uyanık kalıyorsanız ve kalkamıyorsanız, bunların bir değişim mesajı olduğunu farketmeniz yerinde olur. Değişim olmadığı müddetçe, uykusuzluğunuz biraz daha artabilir. Uyuyamıyorsanız, uyumakta zorlanıyorsanız ya da çok fazla uyuyorsanız, nedenlerinin bulunması ve etkilerinin ortadan kaldırılması için Zihinsel Detoks size yardımcı olabilir. Hayatta kendinizi koruyamıyorsanız, uykusuzluktan koruyamamak da normal sayılmalıdır. Konuya daha sonra devam edeceğiz.

Eğer iyi uyuyamıyorsanız, sizi bir çok içerikte ayakta uyutabilirler. Buna da dikey uyuma diyebiliriz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi “tedavi için doktora değişim için bize gidiniz”. Uyku hakkındaki detaylı bilgiler için bizi arayabilirsiniz.

Cengiz Eren

http://www.erenlp.com

İlgili Linkler:

 

 

TOP