Ali Koç Başkan Futbol Değerli

Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Ali Koç Fenerbahçe BaşkanıFenerbahçe'nin Yeni Başkanı Ali Koç

Bu sitede Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım için bir kaç tane yazı yazmıştım.  Fenerbahçe seçimi başladığında herkes çok heyecanlı idi. Sonucun ne olacağını bilmiyor görünüyordu. Aziz Yıldırım konuşmalarında Fenerbahçe için çok şey yapmış, hatta bu uğurda hapse bile girmişti. Eserleri çoktu. Aziz Yıldırım çok iz bırakmıştı arkasında.

Ali Koç'da çok gergin görünüyordu. Seçimi kazanamazsa Türkiye'nin en önemli ve en zengin insanlarından biri olarak kazrizması zarar görecekti. Zira kendisini bütünüyle ortaya koymuştu. Arkasında ailenin desteği var görünse de, tek başınaydı.  Yönetim kurulunda aday gösterdiği insanlar seçilmediğinde etrafından çekileceklerdi. Çevresinde sadece dostları kalacaktı.

Aziz Yıldırım Seçilmedi

Ama öyle olmadı ve Ali Koç 20 yıllık bir iktidarı ve hem de Fenerbahçe için çok şey yapmış bir lideri devir devirmişti. Değişimin nasıl olması gerektiğine dair bir  bilgiyi de içeriyordu. Değişim hiç beklenmedik bir zamanda gerçekleşebilir.  Eğer bu sezon Fenerbahçe Türkiye Kupasını alıp, Lig Şampiyornu olsa idi, bu sonucu almak kolay olmayacaktı.  Ali Koç bu yüzden AkhisarSpor'a teşekkür etmeli. Zira ligde kaybedilen 6 puan şampiyonluğu, finaldeki yenilgi Türkiye Kupasını kaybettirmişti.

Futbol ve Şiddet

Türkiye'de futbol uzun bir zamandır değerini ve heyecanını yitirdir. Sert olan futbol adamları ve yöneticiler futbolun içine nefreti soktular. Sonrasında ise nefret seyirciler ve taraftarlar arasında yayılınca, takım taraftarlarının iletişimi kesildi. Böylece sertlikler, kavgalar hatta cinayetler bile ortaya çıktı. 

Fenerbahçe Başkanı seçilen Ali Koç'un bence en temel gçrevi Fenerbahçe Şampiyonluğundan çok, futbola barış, huzur ve saygıyı getirmesi olabilir. Kızgınlıkların, nefretin ve şiddetin geride kalması önemli. Federasyonunaldığı tedbirlerin bir işe yaramadığı da görüldü. Passolig uygulaması da bunun önüne geçemedi.

Türk insanı için başarı önemli. Başarının kutsanması ise başarılı sonuçların ortaya çıkmasını engelliyor. Teknik yönetime güvenen yöneticiler, başarı yerine oynanan futbolun kalitesini önemseyen ve futbolcularına güvenen teknik direktörler,  takımına ve yöneticilerine güvenen taraftarların yaratılması önemli. Bunun yaratılması futboldan alınacak zevki arttıracak ve futbol izleyicisi artacaktır.

Mustafa Koç'un Vasiyeti

Mustafa Koç Hürriyet Gazetesine 21.01. 2016 tarihinde verdiği röportajda aşağıdaki cümleleri söylemiş ve doğru söylemiş.  Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bu cümleleri kendisini Fenerbahçe'li yapan ağabeyinin bir vasiyeti olara kabul eder ve yerine getirirse, Türk futbolu için çok önemli bir sonucu gerçekleştirmiş olacaktır. 

MUSTAFA KOÇ, eskiden formaları çekip izlemeye gittiği futboldan ne yazık ki şiddet yüzünden  soğuğudunu açıklamıştı, Kasım 2014’te gazetecilerle yaptığı bir sohbette. Şöyle demişti Koç: “Futbol konusunda heyecanım bitmek üzere. Futboldan hicap duyuyorum. Artık daha ötesi yok. Benim iki kızım da koyu Fenerbahçelidir. Formaları giyip cumartesi-pazar Kalamış marinanın maç öncesi ritüeline gider, stada girerdik. Tüm bunları bıraktık. Ben bile artık televizyonu açıp maçları izlemiyorum maalesef.” 

http://www.hurriyet.com.tr/kardesim-aliyi-de-gizlice-ben-f-bahceli-yaptim-40043631

Futbola ve Fenerbahçe'ye barış ve huzurun en kısa zamanda gelmesi dileğiye, kendisini tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.

Kolay gelsin 

Cengiz Eren

NLP Uzmanı ve Eğitmeni

http://www.erenlp.com

İlgili Linkler:

 

 

 

 

TOP