Kaçınılmaz Başarı

Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Cengiz Eren Kaçınılmaz Başarı ve Coach'luk

Bir Özgeçmişten alıntılar. Cümleler çok önemli bilgileri bize aktarıyor. Mükemmeliyetçi bir yapı., FA Coach Academy eğitimleri, Başarı ve Tutku,  Çalışma, Üretme, yeni projeler geliştirme, öğrenme prensipleri, başarısız olmanın kabul edilememesi,  başarı konusunun önemli olmasından dolayı Türkiye'de başarmak kitabı yazma. Özgeçmişte anlatılanlar bunlar.

Özgeçmişten Alıntılar

"İlk, Orta ve Lise öğrenimimi Ankara Özel Yükseliş Koleji' nde tamamladım. İ.T.Ü' de Jeofizik mühendisliğinde eğitim gördüm ve sonrasında A.B.D. New York' ta 9 yıl aralıklarla yaşadım. Bu dönemde Marka Konumlandırma, İletişim, Kurumsal İletişim, Satış Teknikleri, Halkla İlişkiler konularında pek çok eğitim aldım. Türkiye'ye döndüğümde FA Coach Academy' de koçluk eğitimimi tamamladım.

Mükemmeliyetçi bir yapıya sahip olduğumdan işimde de aynı özeni göstermekte ve çıtayı hep yükseltmeyi amaçlamaktayım. Çalışmayı, üretmeyi, yeni projeler geliştirmeyi ve en önemlisi öğrenmeyi en önemli prensiplerim olarak kabul ederim.
Başarı benim için bir tutkudur ve aksi asla kabul edilemez. Azim, disiplin, akıllı çalışmak ve kararlı olmak beni bugün bulunduğum noktaya getirdi. Başarı konusu bu kadar önemli olunca yeni projem ortaya çıktı. Türkiye'de başarmak konusunda bir kitap üzerinde hararetle çalışmaktayım."

Yazının tamamını Hürriyet Gazetesi linkinden okuyabilirsiniz.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/sirket-patronu-siyanurle-intihar-etti-40830135

Yukarıda anlatılanlar bunu yazan kişi için başarılı olmanın önemini anlatıyor. Bsşarı bu kadar önemsenirken yaşamak bir kenara bırakılmış durumda. Nedenlerini bilmek mümkün değil. Ama anne ve babanın çok başarılı olması bile bu sonucu yaratmış olabilir. ya da başka nedenler olabilir. Başarının  sadece istatistik bir sonuç olduğunu keşke öğrenebilseydi.

Eğitimler ve Coachluk (Koçluk)

Alınan Coach'luk ve diğer eğitimler de hep başarılı olmak ve daha başarılı olmak için harcanan zamanlar. Zira  "Başarı benim için bir tutkudur ve aksi asla kabul edilemez" cümlesi kişi başarısız olduğunda kendisini çok kötü hissettirecektir. Yaşamanın, keyif almanın, iyi hissetmenin bir kenara bırakıldığı hayat, hiç beklenmedik şekilde sona ermiştir. Tıpkı Steve Jobs'un "Beni hayata bağlayan tek şey işe olan aşkımdır" demesi gibi. O da genç sayılabilecek bir yaşta hayata veda etmişti.

Siyanürle sonuçlanan hayatı, başkaları siyanürden  zarar görmesin diye bir mektupla erkek arkadaşına iletilmiş ve içeri giren kişilerin zarar görmemesi için uyarılar yapılmıştır. Kapıların pencerelerin bantlanması dışarı siyanür çıkmasını engellemek için olsa gerektir. İntihar da bile başarının gözetilmiş olması da ilginç sayılabilir. Hem kısa zamanda ve hem de kimseye zarar vermeden hayattan çekip gitmiştir.

Yaşamak ve  Hayat

Birçok defa bu sitede ifade edildiği gibi "herhangi birşey kişinin kendisinden önemli hale geliyorsa, sorun yaşanması kaçınılmazdır". Bu olayda önemsenen başarı hiç düşünülmedik şekilde bu sonucu ortaya çıkarmış, topluma ve insanlara ve kendisine bir çok açıdan katkıda bulunabilecek bir değer kaybolmuştur ve çok da üzücüdür

Buradan anlaşılması gereken şey yaşamak, iyi hissetmek, duyguları hissedebilmek ve iyi hissedilen duyguları paylaşabilmek önemlidir. Bir başka önemli nokta ise, zihin temiz olmadıktan, geçmişte yaşanan tecrübelerin duygusal etkileri ortadan kaldırılmadıktan sonra alınan eğitimlerin hiç bir işe yaramadığına dair bir örnek örnek olarak görülebilir.

Zihinsel Detoks

Koçluk ve benzeri eğitimleri almadan önce kişinin kendi yaşadıklarını gözden geçirmesi ve hangi stratejileri kullandıığını farketmesi, kendi iç barışını tamamlaması bu açıdan oldukça önemlidir. Birçok seyi bildiğini düşünen kişiler kendilerini bilmedikleri için değişim onlar için zorlaşabilir. Tabii karar herzaman ki gibi sizin.

Cengiz Eren

NLP Uzmanı ve Eğitmeni

http: //www.erenlp.com

İlgili Linkler:

 

TOP