Galatasaray Akhisar'a 2-0 Yenilerek Kupadan Elendi.

Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Fatih terim Galatasaray Akhisar MaçıFatih Terim En Üzüldüğüm Nokta

Fatih Terim Galatasaray'ın 2-0 yenilerek elendiği maçtan sonra söyledikleri ilginç.  Hatanın Kendisinde olduğunu söyleyen, ama futbolcuların hve yönetimin maça hazırlanmasığını ifade eden Fatih Terim, basın toplantısında üzgün ve gergin göründü. İlk maçta 2-1  gelip gelmesinin avantajı ile kendi sahasında maça çıkan Galatasaray, oynatmadığı birçok futbolcuyu bu maçta oynatarak onlara şanş verirken, bugüne kadar kendilerini neden oynatmadığı ile zihinsel sorguları futbolcuların aşamadığını gösteriyor. "Bizi oynatmazsan biz de ihtiyacın olduğu zamanda oynamayız" şeklinde farkında olmadan ama bilerek oynamayan futbolcular yüzünden Galatasaray elenmiş oldu.

Yazıda kalın harflerler yazılmış cümleler aslında ne olduğunu anlatıyor.

Akhisar Galatasaray Yari Final Maçı Sonrası Fatih Terim'in Basın Toplantısı

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş karşılaşmasında sahasında Akhisarspor’a 2-0 mağlup olarak Türkiye Kupası’ndan elenen Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim, karşılaşmanın ardından soruları yanıtladı. Akhisar’ı tebrik ederek sözlerine başlayan Terim, “Akhisar’a başarılar diliyorum. Allah’ın verdiği şansları kullanmazsanız, bazı önemli başarılardan vazgeçmek zorunda kalıyorsunuz. 2 kulvarda da maç öncesinde çok önemli yerdeydik. 2-1’le gelmişiz ve biz Galatasaray takımıyız, iç sahada oynuyoruz. Kimse rotasyon niye yapılıyor, niye bu oynadı, oynamadı demesin. Koyduğum her futbolcu Galatasaray’ın lisanslı oyuncusu. Mukavelesi olan her oyuncu da oynama adayıdır. Bir hata varsa da dolayısıyla bizimdir ama bizim her oyunda, disiplinimizin ruhumuzun olması gerekir. Bugün en çok üzüldüğüm nokta ruhumuzun olmaması. Maalesef arkadaşlarımız bunu doğru kullanmamışlardır. Buna rağmen gol bulabilirdik, eleyebilirdik ama son 5 maça yaklaşırken benim onlarla ilgili düşüncem çok fazla değişmezdi” diye konuştu.

Maçı Kafasında Oynamayan Futbolcular

Takımın konsantre olmadığını ifade eden Terim, “Maç öncesinde takım bu maçı kafasında oynasaydı görüntü bu olmazdı. Oynamamışlar demek ki. İlk maçtaki avantajı kullanırız düşüncesi konsantrelerini etkilemiş olabilir. Sahada, Galatasaraylı bir futbolcunun yapması gerekenleri yapmadığı bir ortam vardı bugün.  Bir tarafta Latolevici oynatılmıyor, diğer tarafta Eren’in sakatlığı var, Tolga gelip teknik heyete beni biraz bekleyin, ayağım ağrıyor diyor. , ifadelerini kullandı.

“Teknik, fizik, yürek ve karakteri uygun olanlar, planlamada yer alır”

Sezon sonunda yapılacak olan planlamanın çok basit olduğunu sözlerine ekleyen Fatih Terim, “Galatasaray’ın bir seviyesi, hedefi vardır, gitmek istediği bir yer vardır. Bunlara uygun olan oyuncular, teknik, fizik, yürek ve karakter olarak uygun olanlar sizinle kalır, uygun olmayanlara teşekkür edersiniz, yolları açık olur. Büyük takımların problemleri büyük olur. 30 milyon seyircisi olan bir camianın pardon deme hakkı olmuyor. Buralarda rüzgarlar sert eser. Büyük kulüp olmanın tezahürleri de bu reflekslerdir. Burada formanın pahalı olması lazım.  Her takım iyi sonuçlar alır, her takım başarılı olabilir ama her takım büyük olmaz. Büyük camialar bu nedenle yukarılarda sert rüzgarların estiği yerlerdedir. Böyle bir durumda siz idare edemezsiniz yönetmek zorundasınız. Bunu sadece teknik olarak değil, idari olarak da söylüyorum. Arkadaşlarımla teknik olarak birçok şeyi götürmeye çalışıyoruz. Abdurrahim Bey’le de idari olarak sürekli istişare içindeyiz. Bugün bizim için çok önemli ama yarını da dizayn ediyoruz.  Bugünü hallederken büyük bir zaman dilimini de halletmeyi düşünüyorum. Burada ihtiyaç olunan her oyuncunun Galatasaray’a her türlü hizmet edecek şekilde olması lazım. ” açıklamasını yaptı.

Büyük Takım Büyük Camia, Büyük Teknik Direktör

Galatasaray’ın her yarışta üstünlük sağlamayı görev edinmiş bir takım olduğunun altını çizen Fatih Terim, “Bundan sonra sadece final var, kupa maçı yok. Bu maçın fiziki yorgunluğu sadece 72 saat sonra bizi üzer. Şu andaki tek hedefimiz lig yarışı. Lig ve kupada, bu maç öncesinde de lig şampiyonluğu bizim önceliğimizdi. Her şeyde bir hayır vardır derler ya, bunu iyi kullanabilmemiz lazım. Bakacağız, bir daha izleyeceğiz. Eksiklerimizi biz biliyoruz ama pozisyonları zaten soyunma odasında gördüm. Cumartesi günü bambaşka bir Galatasaray olacak. Bundan herkes emin olabilir. Bu sonuç olmasa iyiydi. Diyarbakır olduğu zaman biz kupaları almaya alışkınız. Diyarbakır’a gidemeyeceğimiz için de üzgünüm. Epeydir gitmemiştim. Artık sadece lig var, şu anda da lideriz ve inşallah buradan da aşağıya inmeyiz.

http://www.trtspor.com.tr/haber/futbol/turkiye-kupasi/fatih-terim-en-uzuldugum-nokta-159112.html

Dili Bilmek ve Doğru Mesajlar Vermek

Yukarıdaki cümlelere bakıldığında futbolcular iyi oynayamadıklarında takımdan gönderileceklerini düşünecekleri için, lig maçlarında bu söylemlerin etkisi ile kendilerini baskı altında hissedecekler ve iyi oynayamayacaklardır. Büyük takım, büyük külüp ve büyük etknik direktör olmanın gereklerini anlatan Fatih Terim, burada rüzgarlar sert eser diyerek  yenilen futbolcularına çok sinirlendiğini de ifade ettirmektedir.

Kendisinin kebapçı olayında anlaşamadıkları için hakkında açılan davanın da yaşattiği bir gerginlik olsa gerektir. Böylece kebapçı baskını olayı kapanmadığı için insanların zihninde yüzeyde kalmaya devam edecek ve rakip takım seyircileri bunu kullanmaya devam edecektir.

Anlaşılması gereken bu demeçlerden sonra Galatasaray'ın şampiyon olması zorlaşacaktır. Baskı ve zorlama ile futbolcuları oynatmaya çalışmak yaşadığımız çağın çok gerisinde kalan bir durumdur.  Fatih Terim'in kendisini iyi hissetmesi bir çok sorunu çözebilecektir ama başarısız olmaktan korkan Fatih Terim, başarısızlıklarının nedeni olarak futbolcularını gösterdiği müddetçe başarısız olmaya devam edecektir. Yukarıda Fatih Terim'in kamuoyuna aktardığı bilgiler içinde çok sayıda yanlış olduğunu söyleyebiliriz.

Yazıyı Okuduğunuz için teşekkür ediyorum.

Cengiz Eren

NLP Uzmanı ve Eğitmeni

http://www.erenlp.com

Dil ve Türkçe kullanmayı bilmek önemli. NLP Teknikleri ve NLP Bilgilerini öğrenerek doğru modelde kullanabilirsiniz.  Teknik Direktörlerin, yöneticilerin politikacıların yaptığı dil hatalar, Linguistik biliminden anlamadıklarını göstermektedir. Biri bunu onlara anlatmalı diye düşünüyorum. Bir de gerçekler kriz anlarında kolaylıkla ortaya çıkacaktır.

 

TOP